Persson en buffel– men den bättre debattören

NYHETER

Nätläsarna kluvna – Reinfeldt knockades men vann i sak

Foto: En majoritet av Aftonbladets nätläsare ansåg att moderatledaren Fredrik Reinfelt vann valduellen över statsminister Göran Persson. Diskussionen i kvällens Eftersnack lutade dock i Perssons favör.

”Göran Persson is the Man!” tyckte signaturen ”Beni”. Trots att en majoritet ansåg att Reinfeldt vann i debatten, lutade diskussionen i Eftersnack i statsministerns favör.

Han bevisade att han är Sveriges skickligaste retoriker, tyckte många.

Vid 23.30 hade 21 964 personer deltagit i omröstningen om vem som vann kvällens debatt. 57,5 procent ansåg att Reinfeldt var kvällens vinnare – 42,5 procent lade sin röst på Persson.

”Persson-i vinnarspår. Tack för att vi har "Store Trygge Persson" som ledare för landet. Må han vara en buffel men trygg och stabil är han.” skrev Fredde.

Göran Persson glänste och knockade Reinfeldt, tyckte flera. Persson totaldominerade - men i frågan vann Fredrik, ansåg andra. Att Göran är en bättre debattör, var uppenbart för många eftersnackare.

”Reinfeld kunde ju inte ge konkreta svar på vissa frågor utan stod där och upprepade sig hela tiden”, tyckte Lisa.

”Översittare” och ”mästrande”

Flera klagade på att Persson bara ältar krisåren när borgarna ledde landet. Fredrik ser ju ut som en lessen hund, påpekade någon. Att Göran är Sveriges skickligaste retoriker var en vanlig uppfattning.

”Reinfeldt är klart bättre. Persson är som vanligt översittare och läskigt mästrande.” tyckte Göran.

”Persson manipulerar bara med svenska folket! Tyvärr klarar inte Reinfeldt riktigt av att klå honom. Synd!!!!” tyckte Pia Ceder.

Miljön och brottsligheten var ämnen som flera tyckte att partiledarna borde ha tagit upp. ”Bra rutet av Persson mot religiösa friskolor”, tyckte Tara.

Sen var det några som inte tyckte att det fanns någon vinnare. ”Lika usla bägge två...” menade Anders. Samma ljug som vanligt tyckte andra.

Sandra Wejbro