- Det är något speciellt med husmanskost

NYHETER

Du får tusen spänn - hur bränner du dem på stan i kväll?

1 av 2 | Foto: Melker Becker börjar kvällen med att lyssna på hårdrock och dricka öl. Sen blir det middag på Pelikan, öl på Debaser och kvällen avslutas med en Bajenburgare.

Melker Becker, 30, programledare i "Rundgång", SVT.

Går först till Söder och skivaffären "Skivhögen". Där köper jag Kiss"Creatures of the night" och Maidens "Somewhere in time" på vinyl för en hundralapp. Dessa två skivor har betytt massor för mig och man kan i princip äga hur många ex som helst av de här mästerverken.

Köper öl

Drar hem till min polare Andreas och spisar hårdrock på hans vingliga vinylspelare. På vägen till honom besöks även lämplig livsmedelaffär vid Hornstull för inköp av tre sexor punköl.

Käkar köttbullar

Färdiglyssnade och uppdruckna drar vi till Pelikan, enda stället i Stockholm där man kan känna sig lite som hemma, och äter köttbullar med lingon. Det är ändå något visst med husmanskost! Jag bjuder Andreas.

Dricker upp 300 kronor

Därefter blir det taxisafari tills nån vänlig vakt släpper in oss, vilket antagligen sker på Debaser. Av någon märklig anledning hamnar man alltid till sist här när man varit ute med Andreas. Där jag dricker upp trehundra kronor.

Som avslut på kvällen blir det en Bajenburgare med bärne på Medisgrillen.

Den här varianten av snabbmatscombo är något vi inte har i Norrköping, känns därför lite exotiskt. Går därefter hem till Andreas och somnar i soffan framför Motorsågsmassakern. Det är kanske en av världens bästa filmer och får mig dessutom att bli extra rofylld.

Tusenlappen

Sofia Larsson