"Han dunkar mitt huvud i golvet"

NYHETER

Tv-reporter åtalad för misshandel av sambon

I går möttes tv-reportern och hans exflickvän i rätten.

Åklagaren yrkar på fängelse för misshandeln.

Tv-reportern menar att exflickvännen hittat på hela historien.

Foto: NEKAR Den kände tv-reportern menar att exflickvännen ljuger. ”Det här är ren lögn och något hon gör som hämnd”, säger han.

Misshandeln ska ha ägt rum natten mellan den 13 och 14 december 2003 i parets lägenhet. Den före detta flickvännen anmälde händelsen i april i fjol.

I går mötte hon sin förre pojkvän, den kände tv-reportern på en av de stora kanalerna, i Stockholms tingsrätt.

Hon berättar hur han utan synbar anledning greppade tag i hennes lugg.

-Han backar ut med mig genom köket och in i hans sons rum. Jag ramlar och sen ger han mig en smäll på käken. Han sätter sig gränsle över mig och dunkar mitt huvud i betonggolvet, sade hon gråtande i rätten.

Till slut upphör mannen att slå. Kvinnan ringer en vän och tillbringar natten hos henne.

- Han såg helt galen ut. Jag fick en känsla av att han trodde att jag var någon annan. Han har aldrig gett sig på mig förut.

Ingen läkare

Dagen efter följde kvinnan med hem till en väns mamma som är sjuksköterska och som kunde vittna i rätten om blånader på kvinnans kropp och en eventuell hjärnskakning. Men kvinnan uppsökte inte läkare för att dokumentera skadorna. Hon polisanmälde heller inte händelsen.

Fick ingen ro

- Jag ville inte förstöra för honom så att han skulle förlora jobbet. Men ju längre tiden gick desto mindre ro fick jag, säger hon.

Tv-stjärnan själv menar att allt är en lögn.

- Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det här skulle kunna gå till åtal utan några som helst bevis. Det här är ren lögn och något hon gör som hämnd, säger han.

Om en vecka faller domen.

Linda Hjertén