God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Vulkanutbrott i Japan

En vulkan på en liten avlägsen ö i södra Japan har fått ett utbrott. Aska och rök väller ut ur vulkanen, men inga personer uppges vara skadade.

Läs hela artikeln

Restaurang vid camping brann ned

En restaurang vid en campingplats vid Färjestaden på Öland har brunnit ned under natten mot torsdagen. Vid halv två-tiden upptäckte en ordningsvakt vid hamnen i Kalmar att det brann på andra sidan sundet.

Läs hela artikeln

Hundratusentals strejkar i Tunisien

Tunisiens största fackförbund, UGTT, genomför en endagsstrejk i dag. Beskedet kommer efter att samtal med regeringen strandat om höjda löner för 670 000 statligt anställda.

Läs hela artikeln

Kronprinsessans oväntade medverkan i Antikrundan

Kronprinsessan Victoria dyker oväntat upp i ”Antikrundan”. För programmets experter visar hon bland annat upp ett silverskrin som hon fått av Danmarks tidigare drottning på sin 18-årsdag.
– Borgila med Erik Fleming i spetsen är en utav av Sveriges främsta silversmeder, säger Knut Knutson i SVT:s program.

Läs hela artikeln

Svensk hjälte i sekundrysaren

Sverige hade en fyramålsledning med drygt tre minuter kvar – men det blev en rysare mot Qatar. Då stod Andreas Palicka för en jätteräddning i sista sekunden.
– Det hade känts för jävligt att tappa poäng här – inför den här kulissen, säger målvakten.

Läs hela artikeln

Förslaget: Låt hundar hjälpa till med hemtjänst

I två års tid har Simon Holmér, 21, låtit sin hund Mira vara med honom när han besöker äldre i jobbet. Han har lämnat in ett medborgarförslag om att starta ett hundteam inom hemtjänsten i kommunen.
– Alla som jag besöker har varit jättepositiva, det finns inget negativt alls, säger han.

Läs hela artikeln

”Löfven blir direktör över en loppcirkus ”

PERNILLA ERICSON: ”Den kommande regeringsperioden kommer att bli en svår utmaning för Socialdemokraterna, inte bara inför hotet om misstroendevotum från både höger och vänster. Partiet måste hantera en överenskommelse vars innehåll till stor del är borgerligt, med en usel fördelningspolitik.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!