Tyskland

Proppmätt råtta fast i brunn – hjälptes loss

Av: 

TT

Nicole Gustafsson

NYHETER

Ett något ovanligt räddningspådrag pågick i tyska staden Bensheim under helgen.

Det var nämligen ingen människa som behövde undsättning – utan en råtta som njutit lite väl mycket av det ljuva livet och därefter fastnat i ett av brunnens hål.

Det var i helgen som räddningstjänsten i den tyska staden Bensheim fick ett ovanligt larm. En råtta som uppenbart tagit för sig av livets goda i övermått satt fast i gallret till en gatubrunn – utan att kunna ta sig loss för egen maskin.

– Hon hade en massa vinterpäls och satt fast vid midjan – kom varken bakåt eller framåt, säger Michael Sehr från en lokal djurskyddsorganisation till BBC.

Michael försökte upprepade gångar att få loss den kralliga lilla krabaten, men lyckades inte.

Räddningstjänsten ryckte ut – för råttans skull

Till sist så fanns det inget annat val än att kontakta frivilliga inom brandförsvaret som ryckte ut i en relativt omfattande räddningsoperation. Uttryckningen fick namnet "Räddning, litet djur" av räddningstjänsten i Auerbach.

Flera man hjältes åt att lyfta brunnslocket för att se hur gnagaren satt fast. Med hjälp av ett redskap som påminner om en tång lyckades sedan räddningsarbetarna få loss råttan från brunnens hål.

Till sist blev råttan fri – och valde att återvända ner i brunnen. Förhoppningsvis så väljer den inte samma väg upp igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Tyskland

LÄS VIDARE

Byggarbetare räddade ”hund” från iskalla vattnet – visade sig vara en varg

ÄMNEN I ARTIKELN

Tyskland

Djur & natur

Räddningstjänst