Mamman dog i lågorna

NYHETER

Sönerna hann kasta sig ut – polisen utreder mordbrand

Foto: ut genom ett fönster på övervåningen. Deras mamma hann inte ta sig ut ur huset.## Foto: Per-Olof SännåsExploderade

De två tonårspojkarna hoppade från övervåningen.

Deras mamma och ytterligare en person befaras ha dödats i den explosionsartade branden i en villa utanför Vaxholm natten mot i går.

Polisen har inlett en utredning och rubricerar tragedin som mordbrand.

– Det är ett normalt förfarande i ett fall som detta. Det finns ingenting konkret som tyder på brott, säger Anders Tellin, stationsbefäl vid polisen i Roslagen.

”Kan finnas två döda”

De två bröderna, 12 och 15 år gamla, låg och sov på övervåningen i den gamla trävillan på Skarpö utanför Vaxholm då den explosionsartade branden bröt ut vid tretiden natten mot torsdagen.

Hela undervåningen stod snabbt i brand och pojkarna fick kasta sig ut genom ett fönster på övervåningen för att klara sig.

Deras mamma, en 54-årig konstnär, hann aldrig ta sig ut ur det övertända huset utan dog i lågorna.

– Pojkarna har berättat att en tidigare inneboende var på besök. Därför tror vi att det kan finnas två döda, säger Tellin.

Blev påkörd dagen innan

Polisen kommer att kunna gå in i huset först i dag, eftersom räddningstjänsten höll på med eftersläckning hela dagen i går.

Den 15-årige pojken hade vårdats på sjukhus natten innan efter att i tisdags ha blivit påkörd av en bil utanför skolan han går i.

Men det finns ingenting som tyder på ett samband mellan dessa två händelser.

Pappan bor i England

Pojkarnas storebror hade varit på luciafirande i Stockholm under kvällen och hade inte hunnit hem då elden bröt ut.

De tre sönerna har tagits om hand av socialtjänsten i väntan på att deras pappa ska komma hem från England, dit han emigrerade för några år sedan.