Snabb kebab – när de unga får välja

NYHETER

”Det är prisvärt, förhållandevis nyttigt och gott”

Kebab regerar.

Om stockholmarna får välja.

– Att handla kebab är ett sätt att vara storstadsbo, säger Richard Tellström, doktor i måltidskunskap.

När stockholmarna ska äta snabbmat väljer de helst kebab, visar Punkt SE:s nya nätundersökning.

Peter Svensson, 40, äter kebab två gånger i veckan.

– Det är prisvärt, förhållandevis nyttigt och gott, säger han.

Hamburgare kommer tvåa på stockholmarnas snabbmatstopp.

– Kebaben är lättillgänglig och det personliga tilltalet är större i en kebaberia än när man köper hamburgare, säger Richard Tellström, doktor i måltidskunskap vid Örebro universitet.

Gammal hederlig kokt korv hamnar på jumboplats.

– Kokt korv är ju den gamla snabbmaten. Det är mest 50-plussarna som äter det nu.

Snabbmatssmaken skiljer sig mellan storstäderna.

Medan stockholmarna helst tar räksallad till korven, förutom senap och ketchup, kör göteborgarna på västkustsallad.

Och falafel är betydligt mer poppis i Malmö än i Stockholm och Göteborg.

Malin Axelsson