Nu lanserar vi sms-tjänst, och sökning på 13 språk

NYHETER

Hitta.ses vd Rui Brites de Sousa chattade med läsarna

Rui Brites de Sousa säger: Hej , nu är jag på plats!

micson säger: Grattis till framgångarna! Varför tror du att ni blivit så stora?

Rui Brites de Sousa säger: Tack! Det beror främst på att hitta.se är en mycket användarvänlig sajt med komplett information. Vidare har vi lanserat ett antal tjänster det senaste kvartalet som har blivit mycket uppskattade.

Lasse säger: Hej! Varför är Hitta bättre än Eniro?

Rui Brites de Sousa säger: Haj Lasse! Hitta.se är mycket användarvänligt och det är lätt att hitta den informationen man söker.

J säger: Det här med att man kan lägga in bilder och uppgifter själv... Hur vet ni att inte folk jävlas med varandra? Lägger in en ful bild på en ovän t ex? Verkar lite riskabelt tycker jag...

Rui Brites de Sousa säger: Hej J! Vi har gjort så att den som ändrar informationen eller lägger till bild med mera måste ringa från just det numret infromationen gäller för att vi ska godkänna det!

xxx säger: Vad är det för nya tjänster ni kommer med?

Rui Brites de Sousa säger: Vi lanserar idag en sms-tjänst, 118 020, där man skickar ett nummer och får reda på vem som har det, eller skickar namn på person eller företag och vi svarar med numret. Imorgon lanserar vi sökning på bransch på 13 olika språk!

pelle säger: vilka bolag ser ni som era främsta konkurrenter?

Rui Brites de Sousa säger: Den främsta konkurrenten är Eniro.se

sigglos säger: Jag tycker det saknas grejor när man går in i erat branschsök. Man hittar fler snickare och rörmokare på andra ställen. Är branschsöket något som ni jobbar på att förbättra?

Rui Brites de Sousa säger: Vi jobbar alltid på att vara den bästa katalogen på nätet. Självklart utvecklar vi även vår branschsökning. Vi välkomnar alla synpunkter på hur vi kan vara ännu bättre.

Dobermann säger: Hej! Jag tycker ni borde sattsa på uppdateringar till gps'er,.,.,Det e så krånglit å leta på massa utlänskasidor.,.,Vore fint med allt samlat på ett ställe

Rui Brites de Sousa säger: Hej Dobermann.... vilka uppdateringar syftar du på?

Dobermann säger: Vägar ombyggnationer mm

Rui Brites de Sousa säger: Vi visar information från bl.a. vägverket på våra kartor och sattellitbilder. Tyvärr har vi inte idag någon koppling till andra gps system på marknaden.

Hittathit säger: Ser ni några andra internationella konkurrenter som kan tänkas komma in i Sverige, tex Google?

Rui Brites de Sousa säger: Klart att Google Local har fått framgångar i vissa andra länder, även lokalt. Just nu tror vi att vi kan leverera den bästa lokala informationen. Det gäller att hålla försprånget!

pelle säger: vad hände förra veckan - hur kunde ni öka 4 %?

Rui Brites de Sousa säger: Vi lanserade tjänsten med mer personlig information strax efter jul. Det belv en mycket uppskattad tjänst som har fått en stor användning. Födelsedagar har också starkt bidragit till den framgången.

Franzman säger: Var det en slump att ni valde att sponsra serien "Lost" som gick på TV4? För jag tycker personligen att det var väldigt lustigt när dom sa: Lost sponsras av Hitta.se

Rui Brites de Sousa säger: Ha, ha, ingen tillfällighet... så klart ;)

Es Orine säger: Varför har ni så dåligt uppdaterade uppgifter? Uppgiften om mig har inte ändrats trots två år gamla uppgifter och ett byte av mobiloperatör under tiden.

Rui Brites de Sousa säger: Hej Es Orine, vi får våra uppgifter dagligen och uppdaterar de under natten. Tyvärr är det så att vissa teleoperatörer inte hinner uppdatera sina databaser i samma takt. Våra uppgifter kommer från de. Men du kan alltid gå in på hitta.se och välja "ändra uppgifter"... då tar vi hand om det själva!

Darkmoon säger: Grattis till att ni har blivit större än expressen. siktar ni högre nu?

Rui Brites de Sousa säger: Hej Darkmoon... självklart siktar vi ännu högre... och Tack!

Kenneth säger: Jag saknar att det inte finns med adress och vad man har sökt på sidan man skriver ut ett kartblad. Går det att ordna?

Rui Brites de Sousa säger: Hej Kenneth... ligger i pipelinen!

tt säger: Hur kan det komma sig att ni inte har lika många nummer som eniro?

Rui Brites de Sousa säger: Hej tt, vi har troligen lika många nummer som Eniro. I vissa fall har vi nummer som Eniro inte har och ibland kan det vara tvärtom. Men vi har alla nummer som teleoperatörerna levererar till oss.

Maria säger: Hej! Finns det planer på att skapa en söktjänst för att söjka på en adress, så att man kan få reda på vem som bor på en specifik adress utan att ha ett namn?

Rui Brites de Sousa säger: Hej Maria, vi har lanserat "sök på kartan" för några månader sen. Än så länge kan man bara söka på företag.

Moderator säger: Då tar vi den sista frågan till Rui Brites de Sousa. Tack alla som chattat!

micson säger: Vem kom på namnet Hitta.se?

Rui Brites de Sousa säger: Hej micson, jag vet faktiskt inte det. Sorry! Men visst är det ett fantastiskt namn!?

Rui Brites de Sousa säger: Tack för att ni har visat intresse för hitta.se /Rui