Var e grabbarna?

Foto: Elin Kling, 23, och Monica Jonsson, 22, är Stureplans nya nattklubbschefer. Deras hårda festande lönade sig. ”Vi har varit mycket ute i svängen och byggt upp ett stort nätverk”, säger Elin Kling.
NYHETER

De festade hårt – och belönades med varsitt chefsjobb.

Här är Stureplans nya kvinnliga nattklubbschefer.

Elin Kling, 23, och Monica Jonsson, 22 - så heter Stureplans nya stjärnskott. Två tjejer som har festat så mycket på Stureplan att de fått varsitt toppjobb.

– Vi har varit mycket ute i svängen och byggt upp ett stort nätverk. Bland annat är det därför vi nu ansvarar för Sturecompagniets vip-avdelning, säger Elin Kling.

Förutom Alexandra Charles har det aldrig funnits en kvinna i chefsposition på en nattklubb på Stureplan. Men Elin Kling och Monica Jonsson har inga problem med den mansdominerade nattklubbsvärlden.

– Vi har skinn på näsan och kan ta för oss. Det är många besökare som är glada att två kvinnor chefar, säger Monica Jonsson.

Ulf Fredrik von Roth, Stureplansgruppen, har varit med och rekryterar de två tjejerna. Han är glad över nytt blod i organisationen.

– Förhoppningsvis har Monica och Elin ett annorlunda synsätt på saker och ting och en annan sida att tillföra.

Men varför har det funnits så få kvinnliga nattklubbschefer?

– Kanske har det varit mest killar som varit intresserade av att jobba på nattklubbarna. Men jag tror att vi kan få se fler tjejer i framtiden.

Jonas Andersson