Adelsohn: Jag försökte övertala Bildt

NYHETER

Carl Bildts nära vän och partikamrat Ulf Adelsohn är förvånad över att den förra statsministern tackade ja till jobbet som utrikesminister. Förvånad men glad.

- Jag försökte övertala honom i somras. Kanske hade det lite med hans beslut att göra, säger Adelsohn till aftonbladet.se.

Stockholms förre landshövdingen Ulf Adelsohn blev positivt överraskad när nyheten att Carl Bildt blir ny utrikesminister nådde honom.

- Det var väl bra. Jag trodde faktiskt inte att han skulle vilja göra det, men jag tror att det är positivt för Sverige att han gör det, säger Adelsohn.

Han menar att Carl Bildt gjort sig känd i Europa, och att han har en enorm bredd som kommer att vara användbart i rollen som Sveriges utrikesminister.

I somras kampanjade Adelsohn och Bildt tillsammans, och redan då diskuterade de frågan om Bildt skulle vilja bli utrikesminister i en eventuell borgerlig regering.

- Vi satt ute på mitt sommarställe och diskuterade det. Han sa nej då, men jag försökte övertala honom om hur bra det skulle vara om han ställde upp. Jag vet inte om min övertalningskampanj hade med hans beslut att göra, kanske lite.

Karin Thurfjell