December blir cirkusmånad

NYHETER

Fyra nya produktioner på tre olika scener. Nu ska december bli en cirkusmånad. I alla fall om Cirkus cirkör för bestämma.

Nu har Cirkus cirkör uppträtt med ”Cirkör hjärta Jul” på Orionteatern”. Och de fortsätter med föreställningarna ”Olika” och ”Mannen på balkongen” på Teater tre. Samtidigt medverkar de även i ”Odysséen” på Stockholms stadsteater i Skärholmen.

– Vi vill göra december till en cirkusmånad. Vi har så mycket på gång, så det är lika bra att uppträda med allt samtidigt, säger Susanne Reuszner på Cirkus cirkör.

”Olika” och ”Mannen på balkongen” är gruppens senaste verk. De två föreställningarna spelas i en dubbelakt med 20 minuters paus emellan. Producent är Tove Asplind.

– Båda föreställningarna är inriktade mot barn och ungdomar. Från åtta år och uppåt, säger hon.

I ”Olika” får publiken följa en tjej som har en groda som bästa kompis. Föreställningen bjuder på humor och akrobatik. ”Mannen i ballongen” handlar om en man som försöker vara snäll och hjälpsam, något som väcker stor vrede hos många.

– Det är två fantastiskt rörelsefyllda föreställningar med spännande nya uttryck som man inte ser i vanliga teaterföreställningar, säger Tove Asplind.

FAKTA CIRKUS CIRKÖR

- Startade 1995 i Stockholm som en nycirkusgrupp.

- Blandar olika konstformer som exempelvis musikvideoestetik, teater, dans, akrobatik och street art.

- Bedriver i dag en blandning av både cirkusverksamhet och utbildning.

Jonas Andersson

Läs mer om Cirkus cirkörs föreställningar:

(.se)