15-åring kidnappad och hotad med kniv

NYHETER

Männen kidnappade och slog en 15-åring som de trodde stulit två däck och fälgar från en av männen.

I dag dömdes två 34-åriga män till två och ett halvt respektive två års fängelse. Flickvännen till en av männen dömdes till ett års fängelse.

De båda männen dömdes för grov misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Mannen som fick det längre straffet dömdes även för stöld och vapenbrott i Örebro tingsrätt. Flickvännen, en 36-årig kvinna, dömdes för grov misshandel och olaga hot.

Händelsen inträffade i slutet av oktober i en mindre ort i Närke. Och i botten låg ett par stulna däck och fälgar.

Den 15-årige pojken blev misshandlad i samband med att han följde med sin jämngamla kamrat till en av männens gård. På gården blev 15-åringen anklagad för att ha stulit däcken och fälgarna.

Den man som nu dömts till 2,5 års fängelse hotade 15-åringen med en fällkniv mot halsen och har även utdelat sparkat mot 15-åringen, något som också dennes flickvän gjort. Flickvännen hotade även med att rycka ut 15-åringens piercingar med tång.

När 34-åringens jämngamla kamrat kom till gården bestämde sig männen för att binda 15-åringen med ett buntband i plast. Sen körde man i väg med tonåringen till ett skjutfält där man slog honom med ett basebollträ och hotade honom. Han fick bland annat i ett samtal till flickvännen höra att hon skulle skaffa sig en ny flickvän eftersom den hon hade nu ”inte skulle leva länge till”. Männen lämnade sen tonåringen på platsen.

De 34-åriga männen ska betala 55 000 kronor i skadestånd till den kidnappade pojken. Till hans kamrat som jagades från gården ska männen betala 5 000 kronor.