Louise, 23, värmde sin matlåda i mikron – sen exploderade den

Av: Jonathan Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

23-åriga Louise Nordback satt och lunchade med kollegorna, ur sin nya matlåda i glas.

Då hände det obehagliga – den ”värmesäkra” lådan splittrades och glaset flög över bordet.

– Det var en chock, säger hon.

Clas Ohlsons hemsida marknadsförs lådan som ”lunchlåda av glas – perfekt för mikron”. Men när göteborgaren Louise Nordback gick på lunch höll det värmesäkra glaset inte vad det utlovat.

Hon stoppade in matlådan fylld med lax och broccoli i mikron, och värmde den i tre minuter. Sedan satte hon sig för att äta.

– Plötsligt sprack den i tusen delar och splittrades över hela bordet. Glaset landade i grannarnas mat, i mitt knä och i grannarnas knän, säger Louise Nordback.

Halvvägs genom lunchen exploderade lådan över bordet.
Foto: Privat
Halvvägs genom lunchen exploderade lådan över bordet.

Använt dem länge

Louise Nordback har använt samma typ av lådor länge, utan några problem. Då har hon mikrat dem på samma sätt som nu.

– Det var en chock, jag fattade inte vad som hade hänt först. Någon kunde lika gärna fått glas i ögat, säger hon.

Händelsen skrämde henne, vilket i efterhand fått henne att byta ut alla sina glaslådor mot plastlådor.

– Nu förstördes min och de andras mat, men det kunde gått mycket värre än vad det gjorde.

Foto: Privat
Louise Nordback, 23.

Clas Ohlson försvarar sig

Lådan var en 0,8 liters-variant, av märket Coline. Enligt Niklas Carlsson, Clas Ohlsons kommunikationschef, är det ovanligt att de går sönder på det här viset:

”När det gäller härdat glas så kan det i sällsynta fall hända att glaset spricker om det tidigare utsatts för någon typ av smäll och därefter utsätts för stora temperaturskillnader”, skriver han i ett mail till Aftonbladet.

Enligt honom har inga personskador rapporterats till Clas Ohlson i samband med sådana incidenter.

”Vi beklagar händelsen och förstår att det måste varit obehagligt. Vi tar självklart en sådan här uppgift på största allvar och vill gärna få möjlighet att undersöka den specifika produkten”, skriver Niklas Carlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN