Övervakningsfilmer visar Las Vegas-skytten Stephen Paddocks sista dagar

NYHETER

Nysläppta övervakningsfilmer från hotellet Mandalay Bay i Las Vegas visar hur Stephen Paddock förbereder den värsta masskjutningen i modern amerikansk historia.

Han spelar poker, äter sushi, pratar med personalen – och för systematiskt in totalt 21 resväskor till sin svit på den 32:a våningen.

Filmerna visar en till synes ensam man som redan en vecka innan masskjutningen börjar förbereda sitt dåd. Under sju dagar gör 64-årige Stephen Paddock totalt fem resor fram och tillbaka mellan sin hemort Mesquite i Nevada och lyxhotellet Mandalay Bay i Las Vegas, rapporterar CNN.

På hemorten hämtar han vapen som han sedan för in på hotellet. Totalt lyckas han med hjälp av personalen ta med sig 21 resväskor och några småväskor till sviten på den 32:a våningen.

Köper snacks i kiosken

I filmerna syns en leende Paddock som pratar med personalen och ger dem dricks när de har hjälpt honom med bagaget. Vad de förmodligen inte vet är att väskorna är fyllda med vapen. När allt är färdigt har Stephen Paddock lyckats få in 23 stycken – och tusentals skott.

Under kvällar och nätter vandrar han ensam runt på hotellet och casinot. Han köper snacks i hotellkiosken, tittar på tv och spelar på spelmaskiner.

Sju dagars förberedelse på hotellet

Stephen Paddock checkar in på hotellet måndagen den 25 september förra året. På söndagen, den 1 oktober, krossar han rutorna till sin lyxsvit och börjar peppra skott över besökarna på countryfestivalen Route 91 Harvest.

Totalt dödar han 58 människor och skadar hundratals.

Inget svar på viktigaste frågan

Polisens utredning pågår fortfarande. Övervakningsfilmerna är bara några i mängden som finns på Stephen Paddock. Hundratals förhör har genomförts och massmördarens tillhörigheter, inklusive laptop och mobiltelefon, har gåtts igenom noggrant.

Men fortfarande saknas svar på den kanske viktigaste frågan av dem alla: Varför gjorde han det?

USA:s fem dödligaste masskjutningar 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM