Polisens budskap – efter attacken mot ordningsvakten

avMalin Wigen

NYHETER

En ordningsvakt blev utsatt för grov misshandel av flera personer i söndags. Nu har polisen ett meddelande – till gärningsmännen.

1 av 2 | Foto: Polisen/Skärmdump
Polisen har ett budskap till de som misshandlade ordningsvakten.

I söndags blev en ordningsvakt utsatt för grov misshandel vid Bergsjöns centrum i Göteborg. Det ska ha varit ett stort antal personer som överföll och sedan överöste denne med sparkar och betongslag.

– Det finns olika uppgifter om hur stort gänget var. En del säger tio och en del tjugo, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Ordningsvakten fick skallskador och fördes till sjukhuset. En person har gripits och anhållits enligt polisen som skrivit om händelsen på sin Facebooksida.

”Kommer göra allt för att fånga in er”

I sitt Facebookinlägg har de ett meddelande till övriga gärningspersoner som gjort sig skyldiga till överfallet – som polisen kallar hänsynslöst och fegt.

Ett angrepp på en person i uniform är ett angrepp på demokratin. Vi från lokalpolisområde Nordost kommer göra allt för att jaga och fånga in er. Om ni trodde att vår närvaro skulle minska för att ni tog till dessa kriminella handlingar trodde ni fel. Vi kommer framöver att finnas på plats med än mer polis för att stötta våra ordningsvaktskollegor och för att skapa trygghet. Det bästa vi kan göra för tryggheten just nu är att se till att ni grips”, skriver de.

De tillägger att de önskar den drabbade ordningsvaktskollegan ett snabbt tillfrisknande och att de ska göra allt i deras makt för att gripa de som attackerat.

Har du sett eller hört något som kan ha betydelse för utredningen? Kontakta i så fall polisen via 114 14 eller via tipssidan på polisen.se, avslutar de inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott