Kvinna våldtagen i skogsområde i Uppsala

NYHETER

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i Uppsala tidigt i morse.

Polisen jagade gärningsmannen med hundpatruller.

– Hon ska ha blivit insläpad i ett skogsområde bakom en bensinmack, säger polisbefälet Daniel Ågren.

Ett stort polispådrag skickades till Dag Hammarsjölds väg i Uppsala på måndagsmorgonen. Där ska en kvinna i 25-årsåldern ha blivit indragen i ett skogsområde av en för henne okänd man. Han misstänks ha utsatt henne för en våldtäkt, som unt.se först rapporterade om.

– Vi spärrade av platsen och hade flera patruller, både hundpatruller och vanliga, i området, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Ingen gripen

Kvinnan fördes till sjukhus. I nuläget är det oklart om hon fått några fysiska skador. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Daniel Ågren uppger att kvinnan har lämnat ett signalement på mannen som angrep henne.

– Hon har gett oss en del uppgifter, men det är ingenting vi vill gå ut med innan vi har hållit ett ordentligt förhör. Vi vill inte riskera att gå ut med felaktig information, säger han.

Larmet om det inträffade kom in till polisen vid 06.38.

Andra incidenten på kort tid

Den misstänkta våldtäkten är det andra överfallet i Uppsala på kort tid. I fredags morse utsattes en flicka för ett våldtäktsförsök vid resecentrum.

Polisen utreder nu om det kan finnas något samband mellan händelserna.

– I nuläget har jag inte sett några tecken på att de skulle hänga ihop, men det är naturligtvis något vi kommer att titta på i utredningen, säger Daniel Ågren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala