Ellen blev antastad – jagade ifatt mannen

Foto: Privat.
Ellen Brantemo.
NYHETER

Ellen Brantemo var ute med vänner i Vimmerby när en för henne helt okänd man kom fram och tog tag om hennes underliv. Då tog hon själv upp jakten.

– Det känns skönt att han dömts, inte bara för min skull, säger hon.

En kväll i juni ifjol var Ellen Brantemo, 20, ute i Kallängsparken i Vimmerby med några vänner. Där träffade hon på en okänd man som utan att säga något tog tag i hennes underliv.

– Jag hade aldrig sett honom innan i hela mitt liv. Han tog tag i mig och när jag konfronterade honom sprang han iväg. Så då sprang jag efter.

Ellen höll fast den unge mannen mot ett stängsel i väntan på vakter, som sedan kunde omhänderta honom. Sedan gjorde hon en polisanmälan. Nu har mannen dömts i tingsrätten, något Dagens Vimmerby rapporterat om.

– Det känns skönt. Inte bara för min skull, det är sällan som det blir något av ett sådant här fall. Jag har varit mest nervös för att det skulle läggas ned. Att jag skulle ha gått igenom allt förgäves.

”Tror många tänker ’skit samma’”

Tingsrätten dömde mannen till 50 timmar samhällstjänst och 6 000 kronor i skadestånd. Förutom sexuellt ofredande dömdes han även för misshandel då han vridit om armen på Ellen.

Hon är stolt över att hon agerade som hon gjorde och är glad över att ha fått bevis på att hon gjorde rätt som anmälde.

Nu uppmanar Ellen andra drabbade att göra samma sak.

– Jag tror att många tjejer som blir tafsade tänker ”skit samma”, det händer ju faktiskt väldigt ofta. Men om man vill ha en förändring krävs det att man börjar anmäla och vågar ta sig igenom hela rättsprocessen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vimmerby

Brott