Olofström

Pojke död efter knivbråk – jämnårig pojke gripen

Av: 

Joakim Magnå

Martin Mederyd Hårdh

Oskar Forsberg

NYHETER

En pojke i yngre tonåren har dött vid ett knivbråk i Olofström.

En jämnårig pojke har gripits misstänkt för mord alternativt dråp.

– Pojkens anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Anna Möller på Region Skånes presstjänst.

SOS Alarm larmades om ett knivslagsmål strax utanför Olofström i Blekinge vid 15.58 på torsdagen. På platsen påträffades två skadade pojkar. Den ene fördes i ambulans till sjukhus med allvarliga skärskador, den andre fick vård på plats och greps av polis misstänkt för brott.

Region Skåne uppger för Aftonbladet att en pojke i yngre tonåren under eftermiddagen kommit in till Centralsjukhuset i Kristianstad.

– Han kom in knivskadad och har avlidit. Pojkens anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Anna Möller på Region Skånes presstjänst.

Den gripne personen är en pojke i samma ålder som den döde pojken, enligt uppgift till Aftonbladet.

Mord alternativt dråp

Vid 20.45 bekräftade polisen att en av de inblandade personerna avlidit – samt att både den avlidne och den gripne är pojkar under 15 år.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts. Förhör har hållits under kvällen, men inte med den misstänkte pojken. På grund av sin låga ålder omhändertas den misstänkte av Olofströms socialtjänst.

– Vi är mitt uppe i det praktiska nu och ska lösa situationen. Vi håller på och försöker få fram en bild av hela situationen, säger socialchefen Camilla Munther.

Inträffade utomhus

Händelsen inträffade utomhus. Bakgrunden till slagsmålet är oklar.

– Vi har inte förhört den misstänkte. Det beror på dennes ålder. Det får åklagaren besluta om och det kommer antagligen ske under fredagen. Det är inte som ett vanligt mordärende där vi kan förhöra den misstänkte när vi vill, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

– Det polisen gör är teknisk undersökning och förhör med andra personer som kan tänkas ha uppgifter att lämna. Det kan vara ambulanspersonal, sjukhuspersonal, anhöriga.

Finns det några vittnen till själva händelsen?

– Inte vad vi känner till. Vi tror att det bara är de här två pojkarna som varit på platsen.

Kniv beslagtagen

Polisen har beslagtagit en kniv på platsen, enligt uppgift till Aftonbladet.

En polishund har undersökt den avspärrade brottsplatsen och poliser har även sökt i skogen i närheten. Polisen kan inte bekräfta hur de inblandade pojkarna fått sina skador.

Någon timme efter dådet pratade Aftonbladet med en förbipasserande.

– Det var fullt av poliser där och en ambulans. Jag försökte prata med polisen, men de hade inte tid med mig. De sprang fram och tillbaka, sa personen.

Extrainsatt möte

Kommunledningen i Olofström håller ett extrainsatt möte på fredagsmorgonen.

– Kommunstyrelsens ordförande och utbildningschefen kommer att vara med bland annat. Jag utgår också från att man ordnar krissamtal och öppnar en kyrka för krishjälp. Det här är ju fruktansvärt. De är så unga, säger oppositionsledare Rolf Jönsson (C).

Skolchefen Margareta Gabrielson hänvisar vidare till kommunchefen Iréne Robertsson för kommentarer, men hon har inte gått att nå.

ANNONS

Badkläder till ett bra pris hos Ellos. Passa på att köpa sommarens härligaste baddräkter, bikinis och tankinis!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Olofström

LÄS VIDARE

LISTA: Alla mord som drabbat Sverige 2016

ÄMNEN I ARTIKELN

Olofström