Mördad polis i London hedras med miljoner

Foto: Justgiving
NYHETER

Miljontals kronor har samlats in för att stödja familjen till polisen Keith Palmer, som mördades i terrorattacken i London den 22 mars, skriver The Guardian.

Polisen Keith Palmer, 48, knivhöggs till döds under attacken i London när han vaktade Palace of Westminster. För att hedra honom startade polisen en insamling till hans familj. Ett dygn senare hade man redan samlat in miljontals kronor och Stephen Redgewell, som startade insamlingen, kallade responsen för "hjärtvärmande".

En annan sida som inrättats för att hjälpa Palmers familj skrev: "Solen kommer skina i morgon och vi förblir enade inför terrorn. Men detta är inte fallet för familjen till den tjänsteman som förlorade sitt liv i eftermiddag. De har förlorat någon speciell, någon som tog emot våld för att skydda vår demokrati. Han gav sitt liv till andra. Låt oss hjälpa hans familj."

Åtta miljoner kronor

Hundratals donationer har gjorts via sidan Justgiving och nu är man uppe i åtta miljoner kronor. Ägaren av plattformen bekräftar att de arbetar med att säkerställa att pengarna går till Palmers familj.

Christopher Buckley, som donerade på sidan, skrev:"Jag är en främling för dig men din make och far är en hjälte för oss alla. Står vi stolt tillsammans kommer vi att besegra hat"

ARTIKELN HANDLAR OM

London

Familj