Alabama

Fångarna rymde – med hjälp av jordnötssmör

Av: 

Carl-Oscar Alsén

NYHETER

Det är en minst sagt ovanlig rymning.

Med hjälp av jordnötssmör lyckades de intagna lura en vakt att släppa ut dem i frihet. Nu har samtliga fångats in av polisen igen.

Ja det är en märklig historia, rymningen i Jasper, Alabama.

Med en god portion kreativitet – och jordnötssmör – lyckades 12 interner på Walker County-fängelset lura en nyanställd vakt. Genom att kleta det ljusbruna smöret på dörren lyckades de ändra en siffra, vilket fick vakten att tro att dörren gick till en cell. I själva verket ledde dörren rakt ut till frihet för de intagna.

– Den unge vakten var en svag länk och det visste de, säger den lokala polischefen Jim Underwood under en presskonferens, enligt CNN. Det finns ondskefulla människor härnere, fortsätter han.

Nästa hinder var det fyra och en halv meter höga staketet. För att ta sig över använde de en filt som kastas över taggstängslet. Totalt ska rymningen ha tagit omkring tio minuter, uppger polischefen.

Fångades snart igen

Men det blev en kortvarig tid i det fria. Rymningen skedde i söndags och redan under tisdagskvällen lokal tid hade samtliga fångats in igen. Den sista av dem var Brady Andrew Kilpatrick, som sitter fängslad för narkotikabrott. Jasper, med sina 15 000 invånare, är en liten stad med amerikanska mått mätt. Flera grannar vittnade om oro med så många brottslingar på rymmen i en så pass liten stad.

De första elva – varav två avtjänar straff för mordförsök – fångades in redan inom åtta timmar, de flesta i området kring Jasper. De flesta ska dessutom ha befunnit sig i varandras närhet, något som underlättade för polisen att sätta dem alla bakom lås och bom igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alabama

Brott

USA