400 kor stormade kyrkogård – orsakade heligt kaos

1 av 2
NYHETER

Tusentals klövar dundrade över gravarna när 400 förrymda kor stormade Thornbury Cemetery i engelska South Gloucester. Både kyrkogården och anhöriga lämnades i upplösningstillstånd.

Dussintals gravar i engelska South Gloucester föll nyligen offer för 400 kossors osanktionerade utspring, skriver The Mirror. Sörjande familjer förskräcktes när kyrkogårdens gräs trampades ned och gravplatserna lämnades i oordning. Upprörda kyrkogårdsbesökare menar även att gravstenar puttats omkull i anstormningen.

”Det är kostigar överallt”

De vallfärdande klövdjuren hade rymt från ett närbeläget fält, efter att i sin upprymdhet ha slagit ned det omgärdande staketet. På övervakningsbilder kan man se hur korna stormar in på kyrkogården, varefter de vandrar runt på gravarna och mumsar på gräset. I sin vaka lämnar de både kostigar och leriga spår. På grund av det regniga vädret verkar det även som att ett antal gravar har sjunkit under boskapens vikt.

Två av dem som upprörts av klövertrampet är Pete och Sue Turl, som dagen efter kom till kyrkogården för att besöka anhörigas gravar.

– Alla stigarna är täckta av lera, det är kostigar och spår överallt. Det var uppenbart att en stor mängd kor hade varit där inne, säger Sue Turl till The Mirror och fortsätter:

– Vi kommer hit ganska regelbundet och det är tydligt att några av gravarna nyligen har gått sönder eftersom de var okej tidigare.

Hejdades i tid

Som tur var upptäcktes kornas improviserade vaka relativt snabbt, varefter de vallades tillbaka till sitt eget fält. En talesperson för kommunen berättar för The Mirror att djurens framfart hann hejdas innan de hunnit orsaka bestående skador.

– Så vitt vi kan se har ingen permanent skada åsamkats någon av gravarna, säger hen.

Bonden som äger korna har lovat att ersätta alla skador som uppstått, och arbetar just nu på att även förstärka sitt stängsel.

ARTIKELN HANDLAR OM

England