Michael ville hjälpa ung kvinna – blev sparkad och slagen

Foto: Privat/Montage
Michael Persson slogs och sparkades medvetslös.
NYHETER

Festkvällen förvandlades till en mardröm för Michael och Ulrika Persson. När de försökte hjälpa en ung kvinna attackerades Michael och sparkades medvetslös.

– Han slog omkull honom och sparkade honom i ansiktet, säger Ulrika.

Det hade varit en trevlig lördagskväll på Olstorp festplats mellan Skövde och Töreboda. Michael och Ulrika Persson var på väg ut från området när kvällen plötsligt tog en helt annan vändning, vilket P4 Skaraborg var först med att berätta om.

”Han såg så hotfull ut”

– Där stod det ett par som gruffade på varandra och verkade vara osams. Så vi gick fram till dem och frågade hur det var, säger Ulrika.

Det bråkande paret var en man och en kvinna. Mannen ville inte prata med Michael och Ulrika, utan bad dem att ”sticka därifrån”. De stod dock på sig och vände sig istället till kvinnan, som de upplevde såg ledsen ut.

– Han såg så hotfull ut så därför ville vi höra oss för hur det var med henne. Vi frågade henne hur det var. Då blev mannen mer aggressiv, säger Ulrika.

”Slog och sparkade honom i ansiktet”

Michael blev orolig att mannen skulle gå till anfall. Han puttade därför undan Ulrika för att hon inte skulle bli skadad. Ulrika var dock inte beredd och råkade ramla omkull.

– Då blev mannen jättearg och slog omkull Michael. Sedan gav han honom tre eller fyra slag rakt i ansiktet med knytnäve och sparkade honom i ansiktet, säger hon.

Michael slogs och sparkades medvetslös inför Ulrikas ögon. Sedan vände den främmande mannen sig bara om och gick därifrån, med kvinnan i sällskap.

– De bara gick därifrån som om inget hade hänt, säger Ulrika.

”Benet under ögat sitter helt löst”

Flera personer hade sett det som hände och skyndade sig nu att hjälpa till. Någon höll i den medvetslöse Michael medan andra tillkallade vakter, polis och ambulans.

– Jag kunde bara titta på Micke, jag behövde inte göra så mycket mer. De andra skötte det mesta åt mig. Vi tackar så hemskt mycket för alla som ställde upp och hjälpte till, säger Ulrika.

Michael fördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av hjärnskakning och flera frakturer i benet under ögat.

– Benet under ögat sitter helt löst, säger Ulrika.

Kommer behöva opereras

Michael fick lämna sjukhuset under måndagen, men kommer att behöva göra fler återbesök och kontroller.

– Han har väldigt ont och sover mycket. Antagligen kommer han att behöva opereras i ansiktet när svullnaden gått ned, säger Ulrika.

Händelsen har polisanmälts, men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

– Vi har tagit upp anmälan om misshandel, säger Emma Ekdal, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Ulrika är själv skärrad efter det som hänt.

– Det är det värsta jag varit med om, jag blev så rädd och chockad. Vi hade jätteroligt och så blev det till en mardröm istället, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Töreboda

Brott

Skövde