Efter vd-avhoppen – nu skrotar Trump sitt näringslivsråd

avNiklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sju toppchefer hoppade av Trumps näringslivsråd i protest.

Nu lägger president ner råden helt.

”Tack till er alla” twittrar han.

1 av 2 | Foto: AP SCANPIX SWEDEN

På onsdagsmorgonen hoppade en av Trumps närmsta affärsbekanta av sin roll som rådgivare i presidents näringslivsråd. Blackstone Groups vd Stephen Schwarzman var också den första att lämna uppdraget i protest mot Donald Trumps uttalanden i efterspelet kring händelserna i vid vit makt-demonstrationen i Charlottesville.

Ytterligare sex toppchefer från några av USA:s största företag lämnade senare under dagen sina rådgivaruppdrag åt Vita huset. Det senaste avhoppet var svenske Inge Thulin, vd för 3M, som motiverade sitt beslut med att sina personliga värderingar i frågor kring hållbarhet, mångfald och inkludering, rapporterar DI.

”De senaste månaderna har gett mig möjlighet att reflektera kring mitt engagemang i de frågorna” skriver han i ett uttalande uppger DI.

På onsdagskvällen efter de sju avhoppen meddelade president Trump att han lägger ner de två råden ”Manufacturing Council” och ”Strategy & Policy Forum”.

President Trump twittrar att i stället för att sätta press på ”affärsmännen” i grupperna så avslutar han arbetet i dem helt.

”Tack till er alla” twittrar presidenten.

Enligt New York Times kommer vd-avhoppen efter att flera av medlemmarna i råden genomfört ett konferenssamtal på onsdagsmorgonen där det diskuterades hur det skulle hantera ärendet.

Publicerad: