Valda, 106, firade förlovningen med passionerad kyss

Publicerad 2017-02-04

Kärleken är evig, sjöng Lena Philipsson.

Och i Brasilien har det visat sig vara sant.

Där har 106-åriga Valdemira Rodrigues de Oliveira, förlovat sig med sin 66-årige toyboy.

Läkarna satte stopp för ett giftemål på grund av medicinska skäl. Men de två förälskade pensionärerna, med en sammanlagt ålder på 172 år, ville ändå visa att det aldrig är försent att leva med sin själsfrände.

Men med hjälp av volontärer fick Valdemira ”Valda” Rodrigues de Oliveira, 106, och Aparecido Dias Jacob, 66, i alla fall en storslagen förlovningsceremoni förra lördagen.

Bar vit klänning och bekväma tofflor

Samlingsrummet på hemmet var vackert dekorerat med blommor, Amorstatyetter och rosblad spridda över gången de gick nedför. Och kronan på verket var en tårta med fyra våningar. Valda bar en vit klänning hade fått en fin uppsättning i håret, pärlhalsband, målade naglar och bekväma tofflor.

Väl framme vid altaret kunde paret inte hålla sig från att kyssas passionerat innan de lovade varandra evig kärlek inför de 150 inbjudna gästerna.

Nu har har Valda skrivit in sig i rekordböckerna som den äldsta kvinnan som förlovat sig, skriver The Sun.

Har varit oskiljaktiga i tre år

Turturduvorna möttes på ett ålderdomshem i Pirassununga, i sydöstra Brasilien 2014 och det var kärlek vid första ögonkastet.

– Jag blev kär i Valda ögonblicket jag såg henne. Jag vet att hon är lite äldre än jag, men det spelar ingen roll för hon gör mig så lycklig, säger Aparecido Dias Jacob, eller ”Jaco", som han kallas.

Han har bott på hemmet i 19 år och är förlamad i sin vänstra arm. Varken han eller Valda har varit gifta tidigare eller har några barn. De bor i varsitt rum på ålderdomshemmet och har i tre år varit oskiljaktiga. De tillbringar hela dagarna tillsammans, småpratar, äter alla måltider och sitter bredvid varandra, skriver The Sun.

– Jag vet att det inte kommer att hända, men jag hade älskat att kunna tvätta hans kläder, laga hans måltider och ta hand om honom som en fru, säger Valda.

Nu kan vi bara hoppas att de lyckliga paret får några fina år tillsammans.

– Jag älskar honom. Om han dör, dör jag också, säger Valda.

ANNONS