Aftonbladet

Ännu en Aftonbladet-medarbetare utpekad för våldtäkt

Av: 

Joachim Kerpner

NYHETER

Ytterligare en Aftonbladet-medarbetare har pekats ut på Instagram och anklagats för en våldtäkt, som ska ha inträffat för två år sedan.
En förundersökning inleddes då, men lades ner.

Den påstådda händelsen ska ha inträffat sommaren 2015. Kvinnan gjorde senare en polisanmälan om våldtäkt och en förundersökning inleddes mot Aftonbladet-medarbetaren.
Åklagaren lade ner förundersökningen, eftersom brott inte kunde styrkas. I tisdags publicerades ett anonymt inlägg på Instagram om den påstådda våldtäkten. Det är fortfarande inte klarlagt vem som skrev inlägget.
Aftonbladets stabschef Magnus Ringman konstaterar att rättsväsendet har sagt sitt i ärendet.
– Anklagelserna mot mannen utreddes. Brott kunde inte styrkas. Därför arbetar han vidare, säger Ringman.

”En ny verklighet”

Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén förklarar varför tidningen publicerar de nya uppgifterna om ännu en Aftonbladet-medarbetare:
– Vi lever i en annan verklighet än för bara några år sedan, det sprids rykten på nätet med obekräftade uppgifter som flyger runt. Det är viktigt att vi ser till att den information som kommer ut är korrekt, säger Olsson Olsén och tillägger:
– På den här arbetsplatsen tolererar vi inte några trakasserier. Vi har nolltolerans mot kränkningar.

Nya anklagelser

Just nu pågår en intern utredning inom ramen för ett personalärende mot en annan Aftonbladet-medarbetare. Han polisanmäldes 2011 för en våldtäkt som ska ha inträffat 2006. En förundersökning inleddes och brott kunde inte styrkas.
Skillnaden mellan de båda fallen är att det har kommit flera nya anklagelser mot medarbetaren. Aftonbladet har därför beställt en oberoende utredning av det nya som mannen påstås ha gjort. Han har tagit en timeout under utredningstiden.
– Ett antal kvinnor riktar nya anklagelser mot vår medarbetare. De nya anklagelserna utreds nu, säger Magnus Ringman.

En av de kvinnor som riktat nya anklagelser mot Aftonbladet-medarbetaren polisanmälde honom i veckan för en påstådd våldtäkt som ska ha inträffat 2002, uppger Dagens Nyheter. Polisen ska ha tagit emot anmälan och lagt ner ärendet direkt eftersom det påstådda brottet är preskriberat.

Båda männen nekar till alla anklagelser.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Aftonbladet har nolltolerans mot sexuella trakasserier och övergrepp

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet

Sofia Olsson Olsén

Instagram

Sexualbrott

Våldtäkt