Polisen nedringda om tips kring mördade Emilie, 17

1 av 4
NYHETER

På julaftonen hittades Emilie Meng, 17, död i en damm.

I närheten hittades en kökskniv.

Polisen misstänker mord och sedan hon hittades har man blivit nedringda av allmänheten med tips.

– Det är av intresse för utredningen, säger Kim Kliver vid polisen.

Under måndagseftermiddagen samlades vänner och familj i danska staden Korsør för att hedra Emilie Meng. Hon blev 17 år gammal och var försvunnen sedan i juli. I sex månader har hennes nära och kära svävat i ovisshet, men på hittades julaftonen hittades hon död i en damm i Borup på Själland i Danmark. Polisen misstänker att hon mördats och vid dammen hittades en kökskniv.

”Det är förfärligt”

Ungdomar tände ljus och lade blommor.

– Det är så förfärligt, men nu har vi åtminstone fått en förklaring, säger en ung man som arbetade ihop med Emilie i en livsmedelsbutik, till Berlingske.

– Det är ofattbart hur någon kan göra så mot en så söt flicka.

Hon skulle ha varit 18 år om hon varit vid liv. Under söndagen gick polisen ut med informationen om att hon troligtvis dött kort efter att hon försvann.

Sedan Emilie Meng hittades död har tipstelefonen gått varm hos danska polisen. Man har fått minst 45 samtal med upplysningar om fallet. Polisen arbetar nu med att gå igenom tipsen.

– Det är en rad undersökningar som ska stödja vad som har hänt, men det är av intresse för utredningen, säger förundersökningsledare Kim Kliver vid danska polisen till danska Ekstrabladet.

Många av tipsen ska vara konkreta.

– Det handlar om fordon och människor, så det är självklart att det är tips som kräver våra insatser, säger Kliver.

Vännerna tog taxi – Emilie gick

Under måndagen kommer polisen att fortsätta att göra tekniska undersökningar vid dammen där Emilie Meng hittades död. Under förmiddagen sökte dykare igenom dammen.

Efter ett dygn av rättsmedicinsk undersökning och obduktion kunde polisen gå ut med informationen att det var Emilie Meng man hittat.

Sista gången hon sågs vid liv var tidigt en morgon i juli vid stationen i hennes hemstad Korsør och har varit spårlöst försvunnen sedan dess. Tågstationens övervakningskameror fångade hur Emilie Meng sa hej då till tre vänner. Medan vännerna tar en taxi promenerade 17-åringen därifrån, skriver danska Berlingske. Hon ville hellre ta en promenad och lyssna på lite musik, enligt vad vännerna sagt.

Klockan 04.03 skickade hon en skärmdump på ett meddelande till en av vännerna i taxin via Facebook messenger. Vännen skickade ett svar som aldrig kom fram. Därefter tog spåren efter Emilie Meng slut. Ett halvår senare hittade en hundägare hennes kropp i ett vattendrag.

Hittade kniv

Alldeles i närheten av dammen hittade polisen en kökskniv. Man ville under söndagskvällen inte kommentera fyndet. Polisen uppgav på en presskonferens på söndagskvällen att flickan hade utsatts för kraftigt våld.

Polisen har ingen misstänkt för mordet.

– Det kan jag inte säga att vi har utifrån vad vi har just nu, säger Kim Kliver.

ARTIKELN HANDLAR OM