Två personer knivskurna vid butiksrån

Foto: Patrick Persson
Polisen har spärrat av butiken.
NYHETER

En butik i Malmö har utsatts för ett rån och två anställda har blivit knivskurna.

Bara minuter senare rånades en andra butik på samma sätt.

– Vi har ganska många patruller där för att få fatt i de här gärningsmännen, säger Fredrik Bratt, polisens pressinformatör i region syd.

Vet du mer? Kontakta oss!

Klockan 21.37 larmades polis och ambulans till Augustenborgsgatan i centrala Malmö efter att en butik utsatts för ett rån.

Tre gärningsmän har gått in i butiken och dragit fram knivar.

– En butik har utsatts för ett rånförsök eller blivit rånad. I samband med denna händelse så ska två personer blivit knivskadade. De är förda med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region Syd.

Det rör sig om två män som jobbar i butiken. Det är oklart hur allvarligt skadade de är. Den ena har inte gått att höra av polisen.

De tre personerna som gick in i butiken var mörkt klädda och flydde från platsen.

– Vi har ganska många patruller där för att få fatt i de här gärningsmännen, säger Fredrik Bratt.

Butiken är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Polisen knackar dörr i området för att försöka komma i kontakt med personer som kan ha sett händelsen.

Nytt knivrån minuter senare

Bara 20 minuter senare rånades ytterligare en butik i Malmö. Denna gången vid Nydalatorget. Polisen skriver på sin webbplats att flera personer ska ha utfört rånet och hotat personalen med kniv. Ingen har blivit fysiskt skadad.

Rånarna har kommit över en okänd mängd cigaretter. Samtliga rånare ska ha varit maskerade och försvunnit i okänd riktning efter rånet. Det är oklart om samma personer utfört båda rånen.

– Det finns inget konkret som pekar på ett samband, men vi kan inte utesluta det, säger Fredrik Bratt till TT.

Polisen har spärrat av butiken och försöker säkra bevis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö