God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Foto: AP TT / NTB SCANPIX

Rapporten: Putin beordrade påverkanskampanjen

USA har släppt den hemliga rapporten om Rysslands propagandakampanj mot presidentvalet. Slutsatsen: Att Vladimir Putin beordrade den personligen – för att hjälpa Donald Trump att vinna valet.
Trump själv hävdar att det inte påverkade resultatet.
Läs hela artikeln

Esteban Santiago

Misstänkte skytten är tidigare Iraksoldat

Mannen som greps vid fredagens masskjutning på flygplatsen i Fort Lauderdale har identifierats som 26-årige Esteban Santiago. Han fick sparken från armén efter flera års tjänstgöring – bland annat i Irak – och hade sökt hjälp då han hörde röster.
Läs hela artikeln

Svårsläckt soteld – en till sjukhus

En brand startade i skorstenen på en villa på Gotland vid 01-tiden natten till lördag. En person har förts till sjukhus med rökskador och räddningstjänsten arbetade fortfarande med branden vid 05-tiden – i hård blåst.
Läs hela artikeln

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jeanette i Bromma skottar ut sin bil efter nattens snöfall.

Snö på morgonen – men värmen kommer

Det har fallit mer snö över Sverige under natten och det kan fortsätta under morgontimmarna. SMHI har också utfärdat flera klass 1-varningar för hård blåst och snöfall. Men det kommer att bli varmare och varmare fram emot nästa vecka.
Läs hela artikeln

Stor villa övertänd – oklart om någon var hemma

En brinna i Tierps kommun brinner på lördagsmorgonen och kommer inte gå att rädda, enligt räddningstjänsten. Två personer står skrivna på adressen – men det är oklart om de var hemma eller ej. – Inga rökdykare har gått in ännu, säger Tomas Lundén vid räddningstjänsten.
Läs hela artikeln

Foto: Privat
Christian och hunden Maximus grep in – det blev livsavgörande.

Christian och Maximus räddade flicka i snödriva

Christians hundpromenad blev plötsligt en fråga om liv och död. Tack vare ett rådigt ingripande – och fyrfotade polaren Maximus – kunde han rädda en 15-åring som låg orörlig i snön.
– Jag försökte hålla henne varm tills ambulansen kom, säger Christian.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!