Polisman dog i krock – hånas på Facebook

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Natten till tisdag omkom en polisman i en trafikolycka i centrala Köpenhamn. Efter olyckan hånas han på Facebook i en grupp med över 10 000 medlemmar och kallas för bland annat ”ohyra”.

– De måste ju på ett eller annat sätt vara sjuka människor, säger Claus Oxfeldt, ordförande i polisförbundet.

Polismannen kom körandes i centrala Köpenhamn när en bil i hög fart kom över på fel sida av vägen och kolliderade med polisen. Den 35-årige polismannen dog omedelbart. Den andra bilisten smet först från platsen men kunde senare gripas, skriver Ekstrabladet.

Polismannen lämnar efter sig en gravid hustru och ett barn på två år. Polisstationer runt om i Danmark har under veckan flaggat på halv stång.

– Det här är ett besked vi tar emot med stor sorg. Han var en omtyckt kollega som lämnar efter sig ett stort tomrum hos oss, säger chefspolisinspektör Jørgen Bergen Skov i ett pressmeddelande.

1 av 2

Kallas för ohyra på Facebook

Men på Facebook hånas nu den 35-årige polismannen. I en grupp med över 10 000 medlemmar förlöjligar de den döda polisen. De kallar honom för ”ohyra” och skriver ”Karma is a bitch”, ”Han fick vad han förtjänade” och ”Mina krokodiltårar får han inte”.

Ekstrabladet har kontaktat en av de personerna som skrivit hånande kommentarer. Han visar ingen ånger utan menar att det är hans åsikt.

Claus Oxfeldt, polisförbundets ordförande, tycker att kommentarerna är avskyvärda.

– De måste ju på ett eller annat sätt vara sjuka människor som är fullständigt blottade på empati och förståelse för andra människor, säger han till tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE