Kalmar kommun får bakläxa av länsstyrelsen

Uppdaterad 2019-08-09 | Publicerad 2019-08-01

Här är det tänkt att kommunen ska bygga den nya fritidsanläggningen inklusive ny simhall.

Kommunens planer för en ny simhall i Kalmar går inte som planerat.

Länsstyrelsen påpekar flera brister, inklusive en missvisande trafikutredning. Dessutom saknas skyddsåtgärder för minst två fridlysta arter i området, skriver Barometern.

Beslutet att bygga en ny bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom i norra Kalmar togs 2016. Planen är att den ska vara klar till 2022 – men turerna har varit många.

Länsstyrelsens nya utlåtande angående planerna gör det inte mindre snurrigt.

Enligt planarkitekt Ted Kransby vid länsstyrelsen är kommunens trafikutredning till stora delar inte relevant alls eftersom den inte handlar om hur man tänkt sig att trafiken ska gå till och från badanläggningen

– Man tar även höjd för 7000 bostäder i området men har tidigare pratat om 10–12 000, så siffrorna stämmer inte, säger Kransby till Barometern.

I området finns dessutom två fridlysta arter – backsvala och plattlummer. Något kommunen hittills inte planerat för alls.

Om kommunen vill ha länsstyrelsens godkännande för planerna så måste man ta hänsyn till de påpekanden som nu framförs. Enligt länsstyrelsen pågår en dialog och kommunen avgör själva om man vill komplettera planen.

Kalmar kommun om nya anläggningen i
Snurrom