Aftonbladet Daily

Så kan framtidens lösenord se ut

PODD Efter läckorna - flera storföretag försöker hitta ett alternativ till lösenordet
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Av: 

Marcus Ulvsand

NYHETER

Flera av världen största företag har drabbats av läckor där uppgifter från miljontals konton har läckt - och i flera av fallen har användarnas egna lösenord varit den svaga länken.

I dagens avsnitt pratar vi om hur du skyddar dig bäst från bedragarna, och om hur storföretagen nu försöker hitta alternativ till dagens lösenordssystem.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

400 miljoner nummer läckte från Facebook

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Data, it & högteknologi