Här tar sig råbocken ett dopp i familjens pool

Familjens Stenströms pool visade sig bli en välbesökt oas hemma i Västerås.

Inte nog med att djuren dricker vattnet ur den – en råbock passade även på ta sig ett dopp.

– Den passade på att gå på spa, säger Veronica Stenström.

Det är inte bara människor som vill ta sig ett dopp under ljumna sommarkvällar, utan även djur. Något som Veronica Stenström, 49, lyckades fånga på både film och bild.

Familjen hade hört hur flera rådjur rört sig runt deras gård som ligger utanför Västerås.

– Plötsligt på lördagseftermiddagen så gick en råbock upp på tomten och hoppade ner i poolen. Där drack den vatten och plaskade runt, berättar Veronica.

”Som ett fågelbad fast för rådjur”

När Veronica såg råbocken kallade hon på hela familjen och väninnan hon hade på besök.

– Alla samlades för att kolla vad som hände och började skratta. Den passade på att gå på spa. Det slog oss också att det här kan vara anledningen till att vattnet i poolen konstant minskade, säger Veronica.

Veronika: ”Man kan använda poolen på fler sätt – som det här”.
Veronika: ”Man kan använda poolen på fler sätt – som det här”.

Familjen satte upp poolen under de heta sommardagarna. Sen har den fått stå kvar på tomten fylld med vanligt vatten till hälften.

– Och då har djuren passat på att nyttja den, vilket känns fantastiskt. De behöver vatten och vi erbjuder det. Som ett fågelbad fast för råbockar, säger Veronica skrattades.

Veronika berättar att familjen beslutat att låta poolen stå kvar ett tag till – om något mer djur skulle vara sugen att gå på spa.

– Kanske kommer det en älg också. Vi får nästan rigga upp kameror för att se vad som händer i spa-oasen när vi inte är där.

Publisert:

LÄS VIDARE