Hotellet förbjuder gäster över 130 kilo: ’Förstör möblerna’

Publicerad 2020-06-09

The Beachhotel Sahlenburg i Tyskland välkomnar återigen gäster efter att landets gränser öppnats.
Men inte vem som helst får komma.

– Interiören är inte anpassad till personer som väger mer än 130 kilo, säger hotellet enligt Ekstra Bladet.

Hotellet ligger på norra kusten i staden Cuxhaven. De hoppas nu kunna välkomna turister igen då landet släppt på vissa av sina coronarestriktioner. Men alla är inte välkomna att bo på The Beachhotel.

För att få checka in måste du nämligen väga under 130 kilo.

– Av ansvarsskäl vill vi påpeka att Interiören är inte anpassad för personer som väger mer än 130 kilo, säger hotellet skriver danska Ekstra Bladet.

Anledningen till restriktionerna på gästernas vikt är hotellets exklusiva möbler.

– Designerstolarna på nedervåningen är riktiga klassiker. När en person som väger över 130 kilo sitter på dem gör de det med en skinka, och då håller stolarna inte länge, säger hotellchefen Angelika Hargesheimer till tyska media.

Fått kritik för diskriminering

Hotellchefen påpekar att designermöblerna helt enkelt inte är utformade för ”stora bakdelar”.

– Jag vill ha ett designhotell med fina möbler – inte kraftiga möbler gjorda av ek, säger Hargesheimer och förklarar att möblerna inte heller är bekväma för större personer.

Hotellchefen satte restriktionerna om gästernas tillåtna vikt efter att en gäst, som hon menar var kraftig, förstört en av hotellets sängar.

Hotellet har fått kritik på sitt förbud mot gäster över 130 kilo. Bland annat av Friedrich Schorb som är forskare i viktdiskriminering på universitetet i Bremen, skriver Ekstra Bladet.

– Inget hotell skulle våga skriva: ”Vi vill inte ha homosexuella”. Men dessa extrema exempel visar bara att det inte finns samma uppmärksamhet när det kommer till viktdiskriminering, säger han till tyska Buten un binnen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln