Instagram gömmer dina likes – vill minska grupptrycket

Publicerad 2019-04-23

Instagram gömmer dina gilla-markeringar för andra, visar nya hemliga detaljer som har läckt ut. De vill bland annat minska pressen och stressen på användarna och fokusera på det autentiska.

Hemliga detaljer kring Instagrams nya design har läckt ut. En till synes liten designändring kan förändra Instagram helt, skriver tekniksajten Techcrunch. Samtidigt har det potential att ha positiv inverkan på användarnas välbefinnande.

Designändringen upptäcktes av it-experten Jane Manchun Wong som tidigare upptäckt nya Instagram-funktioner innan de officiellt har bekräftats. Hon såg den nya funktionen i Instagrams Android-kod och skärmdumpade det.

Instagram kan komma att gömma antalet gilla-markeringar, enligt läckta uppgifter.

”Vi vill att dina följare ska fokusera på vad du delar med dig av, inte hur många gilla-markeringar du får. Under denna testperiod kan bara personen som delar bilden se hur många gilla-markeringar den har fått”, skriver Instagram.

Ska minska grupptrycket

Att gömma gilla-markeringar ska minska grupptrycket eftersom många bara gillar det som andra redan har gillat. Det kan även minska att användarna jämför antal gilla-markeringar med sina vänner och influencers. Det skulle också kunna uppmuntra skaparna att lägga ut mer autentiska saker, menar sajten.

Instagram har bekräftat för Techcrunch att designen är en intern prototyp som inte är synlig för allmänheten ännu.

– Vi kommer inte att testa detta just nu, men vi utforskar olika vägar att minska pressen på våra användare Instagram, det är någonting vi alltid har med oss.

ANNONS