Thailands ”Jack the Ripper” gripen – igen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Thailands polis/ AFP/TT
Mannen som är dömd för fem mord, och misstänkt för ännu ett, har gripits igen.

NYHETER

En dömd seriemördare i Thailand som släpptes i förtid ur fängelse misstänks ha mördat igen. Nu har han gripits efter att en tågresenär känt igen honom och larmat polisen.

En 51-årig hotellanställd kvinna i landets nordöstra delar misstänks vara Thailands "Jack the Rippers" senaste offer.

Mannen, som i landets medier fått öknamnet Thailands "Jack the Ripper", dömdes till livstids fängelse 2005 för att ha dödat fem kvinnor som tros ha arbetat inom sexindustrin. Men i maj i år släpptes han på grund av gott uppförande då myndigheterna ansåg att han varit en "exemplarisk fånge".

En bild på mannen, som nu misstänks för ett nytt mord, publicerades med ett löfte om en belöning på 50 000 baht, drygt 15 000 svenska kronor, för information som ledde till hans gripande.

En privatperson på ett tåg i staden Pakchong i provinsen Nakhon Ratchasima kände igen mannen, tog en bild av honom iförd keps och munskydd för ansiktet och skickade till polisen, som sedan kunde gripa honom.

Landets kriminalvårdsmyndighet utreder nu sina regler för att släppa fångar i förtid men påpekar att den hanterar tre gånger så många intagna än vad den har kapacitet för.

Överbefolkade fängelser är ett stort problem i landet och antalet fångar i år är fler än någonsin, enligt en rapport från Internationella federationen för mänskliga rättigheter (FIDH) och Union for Civil Liberty (UCL).

Nästan 80 procent av internerna har dömts för drogrelaterade brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE