Köpenhamn

Peter Madsen har gift sig med ryska Jenny, 39

Av: 

Joachim Kerpner

NYHETER

Kim Walls mördare Peter Madsen har gift sig.

Hustrun Jenny Kurpen, 39, är en rysk aktivist, journalist och konstnär som fått asyl i Finland.

– Jag kan bekräfta att vi är gifta, skriver hon till Aftonbladet.

Peter Madsen, som 2018 dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, gifte sig nyligen med Jenny Kurpen. Det framgår av de nygiftas Facebook-sidor.

– Jag är inte intresserad av uppmärksamhet kring mitt privatliv och kommer inte att kommentera detta, skriver Jenny Kurpen i ett mejl till Aftonbladet.

Peter Madsen har gift sig med Jenny Kurpen, 39.
Jenny Kurpen, 39, är rysk aktivist och bor i Finland sedan 2013 då hon beviljades asyl i landet.

Hon har nyligen lagt upp mängder av bilder på sitt Instagram-konto från ett besök i Danmark, där det framgår att hon gifte sig med Madsen den 19 december 2019. Som kommentar till en av bilderna skriver hon:

#happiness #mrsmadness #københavn #didit #adventuretime #life #future #present #incredible #danmark

Jenny bor i Finland, där hon fick politisk asyl 2013 sedan hon flytt från Ryssland. I Ryssland var hon journalist och politisk aktivist, och blev utsatt för förföljelse efter att ha deltagit i demonstrationer mot Vladimir Putin 2012.

Gör konstprojekt till försvar för Peter Madsen

I dag sysselsätter hon sig som konstnär, men hjälper också ryska aktivister som flytt Ryssland att komma till rätta i sina nya hemländer.

En rysk tidning har intervjuat henne om ett kommande konstprojekt, som ska utformas till ett försvar för Peter Madsen. Jenny säger i artikeln bland annat att mainstream-feminister tar ifrån vanliga kvinnor rätten till en egen vilja.

Peter Madsen avtjänar sitt straff på Herstedvester-fängelset utanför Köpenhamn. Fängelsets kommunikationschef Anders Balling vill inte svara på frågor om giftermålet:

– Kriminalvården kan inte uttala sig om personliga förhållanden. Men vi kan meddela att interner precis som andra medborgare har rätt att gifta sig, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

ANNONS

20% på solskydd från ACO Sun - solsäkert för hela familjen!

Extern länk från ACO Sun

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Peter Madsen attackerad med hemmagjort vapen

ÄMNEN I ARTIKELN

Köpenhamn

Peter Madsen

Kim Wall

Instagram

Ryssland

Finland