Elon Musks motattack efter sexanklagelserna: ”Vänsteraktivist”

Elon Musk slår tillbaka efter sexanklagelserna.

Han skriver att de är ”ytterst osanna” och ifrågasätter kvinnan som fört dem vidare till tidningen Business Insider:

”En vänsteraktivist/skådespelare i LA med en stor politisk kniv att slipa”.

Elon Musk, 50, är grundare av Tesla och Space X. På torsdagen beskylldes han för att ha blottat sig för en flygvärdinna som jobbade för Space X.

Enligt anklagelserna ska ha även ha tagit på kvinnan utan samtyckte och erbjudit sig att köpa en häst i utbyte mot sex, rapporterade Business Insider.

Anklagelserna gäller en händelse 2016 då kvinnan jobbade som flygvärdinna på Elon Musks privatjet. När hon masserade honom under en flygning till London ska han ha visat sin penis och gjort sexuella närmanden.

Köptes ut för miljoner

Kvinnan köptes ut från Space X 2018. Avtalet uppges ha gett henne motsvarande 2,5 miljoner kronor och inkluderade även ett tysthetslöfte.

Hon har inte lämnat några kommentarer till Business Insider. Tidningen hänvisar i stället till en av hennes vänner som uppges ha redogjort för anklagelserna i ett signerat dokument. Insider säger sig även ha sett andra handlingar som styrker berättelsen, bland annat mejl.

– Jag kände absolut ett ansvar att komma ut med det här, särskilt nu. Han är världens rikaste man, sa vännen.

Elon Musk sa i torsdags till Business Insider att ”det finns mycket mer i den här historien” och att anklagelsen är ”politiskt motiverad”:

– Om jag hade en dragning åt sexuella trakasserier är det osannolikt att detta skulle vara första gången det kommer fram under hela min 30-åriga karriär.

Elon Musk anklagas för att ha blottat sig för en flygvärdinna på sin privatjet.
Elon Musk anklagas för att ha blottat sig för en flygvärdinna på sin privatjet.

Elon Musk: ”Ytterst osanna”

Nu attackerar han dessutom kvinnans vän. Timmarna efter publiceringen skrev han på Twitter att anklagelserna mot honom är ”ytterst osanna” och ifrågasatte vännens motiv:

”Jag måste gå emot den här lögnerskan som påstår att deras vän såg mig exponerad – beskriv en enda sak, vad som helst (ärr, tatueringar) som inte är kända av allmänheten. Det kommer hon inte att kunna göra eftersom det aldrig har hänt”.

Enligt Business Insiders uppföljningsartikel beskriver han också kvinnans vän som ”en vänsteraktivist/skådespelare i LA med en stor politisk kniv att slipa”.

Elon Musk är på väg att köpa Twitter. Enligt Harvard-professorn David Yoffie har sexanklagelserna ”liten eller ingen effekt” på den processen.

– Det är högst osannolikt att Twitters styrelse ändrar ståndpunkt. Musks investerare är mestadels vänner som sannolikt inte backar ur och det är osannolikt att det påverkar långivare, säger han till NBC.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln