Biden kallar allierade till toppmöte om Ukraina

TT

Publicerad 2022-04-19

President Joe Biden kallar till samtal om kriget och att isolera Ryssland ytterligare. Arkivbild.

USA:s president Joe Biden har kallat till en videokonferens med sina allierade under tisdagen för att diskutera kriget i Ukraina och hur man kan isolera Ryssland ytterligare, enligt Vita huset.

”Presidenten kommer att sammankalla till ett säkert videosamtal med allierade och partner för att diskutera vårt fortsatta stöd till Ukraina och ansträngningar för att hålla Ryssland ansvarigt”, skriver Vita huset i ett uttalande.

President Biden kallar till mötet dagen efter att kriget i Ukraina gått in i en ny fas – och Ryssland, enligt Ukraina, påbörjat sin stora offensiv i Donbass i öst.

Representanter från G7, EU och Nato kommer att delta, enligt Politico, som skriver att ledare från Tyskland, Storbritannien, Polen, Rumänien och Kanada förväntas delta, liksom Natos generalsekreterare och ordföranden för Europarådet och EU-kommissionen.

Möten i den här formen hålls regelbundet, enligt Vita huset, som i måndags sade att det inte finns några planer för att Biden skulle resa till Ukraina för ett möte med Zelenskyj.