Rattfylleri

Riksdagsledamot avgår – körde med alkohol i blodet

Av: 

Manne Berggren Wiklund

NYHETER

Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S) fastnade i en poliskontroll under lördagsmorgonen, berättar han själv.

Han hade alkohol i blodet – och förlorade körkortet.

Nu lämnar Ståhlgren sin plats i riksdagen och alla sina förtroendeuppdrag.

Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S) lämnar sin plats i riksdagen efter att han under lördagsmorgonen kört bil med alkohol i blodet.

I ett pressutskick som Inge Ståhlgren själv skickat säger han:

“Jag har begått mitt livs största misstag. På lördagsmorgonen körde jag bil med alkohol i kroppen. Jag ångrar djupt det som inträffade och förstår att det påverkar människors förtroende för mig. Jag har därför begärt att bli entledigad från min riksdagsplats och mina övriga förtroendeuppdrag i Socialdemokraterna.”

Inge Ståhlgren (S) är riksdagsledamot och ledamot i kommunfullmäktige i Oxelösund. Partiets första ombudsman i Sörmland, Roger Ljunggren, beklagar det som hänt.

Inge Ståhlgren (S).
Inge Ståhlgren (S).

”Skadar förtroendet”

– Vi fördömer naturligtvis hans gärning. Inge har gjort ett allvarligt fel. Alla vet att det här är någonting man inte gör. Det skadar förtroendet och tilliten för partiet.

– Men jag vill också framhålla att han är en god kamrat, politiker är också människor som har brister och fel, säger Roger Ljunggren (S).

Inge Ståhlgren vill inte kommentera händelsen utöver sitt pressutskick. Roger Ljunggren pratade med honom strax efter händelsen.

– Det var hans eget initiativ att lämna sina uppdrag. Han sa till mig att det var omöjligt för honom att låtsas att han har ett förtroende efter det här, säger Roger Ljunggren.

Inge Ståhlgren (S) har suttit i riksdagen i ungefär ett år. Han kom in på en reservplats när den tidigare riksdagsledamoten Fredrik Olovsson blev statssekreterare på finansdepartementet.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Riksdagen.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rattfylleri

Oxelösund

Riksdagen

Socialdemokraterna

Sörmland

Alkohol