Klimatmarsch under FN:s miljökonferens

Av:  TT

Klimataktivisten Greta Thunberg deltog i Fridays for futures demonstration som avslutades vid Norrmalmstorg i Stockholm.
Klimataktivisten Greta Thunberg deltog i Fridays for futures demonstration som avslutades vid Norrmalmstorg i Stockholm.

Greta Thunbergs klimatrörelse Fridays for future tågade genom centrala Stockholm under fredagseftermiddagen, med anledning av FN:s miljökonferens Stockholm +50.

”Världens blickar riktas mot Stockholm, och nu är det dags att kräva klimaträttvisa ännu en gång. Vi tar till gatorna för att visa att verklig förändring kommer från folket och inte från de politiker som sitter inne på Älvsjömässan och käbblar. Vi enas i solidaritet och kräver klimaträttvisa och en framtid värd att längta efter”, skrev rörelsen på Facebook inför marschen.

Vägen blockerades tillfälligt av en del aktivister, som med sin blockad ville uppmana Fridays for future ”att ägna sig åt mer civil olydnad”. Polisen ingrep och flera personer anmäldes för ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Mitti Stockholm.

– Elva personer omhändertogs av polisen och avlägsnades från platsen, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Publisert: