Man som misstänktes ha kidnappat Amela har släppts

Publicerad 2022-03-14

Mannen som misstänktes ha kidnappat Amela i Grästorp har släppts.

Han är inte längre misstänkt för brott.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger utredningsledare Niklas Lindström.

Den man som suttit häktad misstänkt för människorov i Grästorp har släppts på fri fot och är avförd från utredningen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

24-åriga Amela försvann i Grästorp den 14 februari. Mannen häktades fyra dagar senare.

Polisen har hittat en död person och utesluter inte att det kan vara den försvunna kvinnan. Kroppen är fortfarande under obduktion.

– Den sammantagna bilden som vuxit fram är att mannen inte haft någon möjlighet att beröva kvinnan livet och att han därför ska försättas på fri fot. Det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare, i ett pressmeddelande.

Tittat på övervakningskameror

Under tiden mannen varit häktad har utredare kartlagt hans rörelser och uppgifter som kontrollerats via bland annat övervakningskameror.

– Denna undersökning visar, ihop med andra undersökningar, att det helt enkelt inte funnits tid att utföra gärningen att beröva kvinnan livet, säger förundersökningsledare Lars Johansson.

Häktningen hävdes under måndagseftermiddagen.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström.

Förundersökningen är fortfarande pågående och utredare och åklagar väntar på att obduktionen ska färdigställas.