Fyra skadade kvar på sjukhuset – två på intensiven

NYHETER

Tre personer som skadades i fredagens terrordåd har fått lämna sjukhuset under onsdagen.

Nu vårdas totalt fyra personer. Två av dem ligger på intensivvårdsavdelningen.

– Och två är lindrigt skadade, säger Rasmus Sandsten, presstalesperson vid Stockholms läns landsting.

Fyra personer dog efter att ha mejats ner av lastbilen i fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm. Ett 15-tal personer togs till sjukhus för vård.

Flera av de skadade har lämnat sjukhusen de senaste dagarna. Under onsdagen har ytterligare tre personer skrivits ut.

– Som det ser ut nu är det fyra personer kvar på akutsjukhus. Två av dem ligger på intensivvårdsavdelning och två är lindrigt skadade, säger Rasmus Sandsten, presstalesperson vid Stockholms läns landsting.

Det är ännu oklart om de som får intensivvård har livshotande skador.

– Vi säger att de ligger på intensivvårdsavdelning och har gjort det sedan det hände. Vi går inte in på detaljer utan säger att de är allvarligt skadade, säger Sandsten.

De går inte heller ut med några detaljer om de skadade, såsom kön eller ålder. De släpper inte heller några detaljer om de som fått lämna vården, med hänvisning till patientsekretessen.

Arbetet fortsätter med ”full kraft”

Sedan i fredags har också ett antal personer sökt vård, men inte behövt läggas in på sjukhus. Flera har fått hjälp att hantera krisreaktioner, meddelar landstinget i ett pressmeddelande.

Landstinget befinner sig fortfarande i stabsläge efter det inträffade och arbetet fortsätter med ”full kraft”.

”Det är fortfarande många som behöver stöd och hjälp för att bearbeta upplevelser och reaktioner efter fredagens händelser. Krisreaktioner kan yttra sig på olika sätt och kan komma vid olika tidpunkter. Erfarna krisstödjare finns tillgängliga dygnet runt på krisstödstelefonen, och den drop-in-mottagning vi har tillsammans med Stockholms stad har öppet även under påskhelgen”, säger Patrik Söderberg, katastrofmedicinsk chef vid landstinget, i meddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM