Blev bestulen på bilder på döda barnen – vid graven

1 av 3 | Foto: Privat
Mimis sexåriga son har sagt att det viktigaste är att han och mamma får tillbaka bilderna.
NYHETER

Danska Mimi Malek Meier har förlorat två döttrar. Och nu är hennes bilder på barnen borta.

– Jag har varit helt utom mig sedan det blev stulet, säger Mimi till danska TV2.

Mimi Malek Meier förlorade sin första dotter bara 17 månader efter hennes födsel 2004. Och 2006 dog ytterligare en dotter i hennes mage. Döttrarnas grav finns på kyrkogården i Hörsholm norr i Köpenhamn i Danmark.

Dit begav sig Mimi nyligen med anledning av ena dotterns födelsedag. Medan hon pyntade graven bröt sig en gärningsman in i hennes bil – och stal både hennes dator och hennes Ipad.

– På datorn finns det bilder på hur jag säger farväl till min dotter, och bilder från begravningen. Allt det finns på datorn, säger Mimi till danska TV2.

Försöker återskapa bilderna

Hon har varit förtvivlad sedan sakerna försvann. Mimi berättar att hon vanligtvis alltid gömmer datorn under sängen för att den är så värdefull för henne. Men den här gången var hon tvungen att ha med sig den.

Hon berättar att hon varje dag försöker återskapa bilderna i sitt huvud, för att inte förlora dem.

– Jag vill inte glömma det. Jag har varit helt utom mig sedan den blev stulen, jag har inte kunnat sova, säger Mimi.

Utlyst en belöning

Nu har hon utfäst en belöning på 4 000 danska kronor till den som kan återbörda datorn. Mimi säger att hon inte bryr sig om något av det andra som försvann ur bilen, men att hon måste få tillbaka bilderna.

Det försvann även ett Playstation och en tv som Mimi hade med sig från sitt sommarställe. Men det är inte viktigt – allt handlar bara om att få tillbaka fotografierna.

– Först trodde jag bara att tjuven tagit tvn. Men sen upptäckte jag att väskan med datorn och Ipaden också var borta. Då hamnade jag i chock, säger hon till TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark