Trumps advokater: Inte fått pengar från Ryssland

1 av 2 | Foto: TT
Donald Trump.

avEbba Thornéus

NYHETER

WASHINGTON. President Donald Trump har inte fått några pengar från Ryssland.

Det säger hans advokater som gått igenom Trumps deklarationer från de senaste tio åren uppger Fox Business.

Dock finns det några få undantag.

Varken Trump eller någon ur hans administration ska ha tagit mot pengar från Ryssland uppger hans advokater i ett brev daterat den 8 mars men som släpptes av Vita huset under fredagen.

Dock finns det ”några få undantag”.

Under 2008 fick Trump 95 miljoner dollar från en rysk miljardär efter att ha sålt en fastighet i Florida till denne och i samband med Miss universum-tävlingen 2013 som hölls i Moskva, menar advokaterna att Trump kunde tillskrivas ”en stor del av utländsk inkomst” som inkom från eventet.

Trump själv har kommenterade sina ekomiska kontakter med Ryssland och bekräftat både husköptet och Miss universum-tävlingen.

– Men förutom det har jag inget att göra med Ryssland. Jag har inga investeringar i Ryssland, inga alls, sa han till NBC News på torsdagen.

Begärde ut uppgifterna

Enligt Vita huset ska Trump ha begärt ut uppgifterna från sina advokater efter att den republikanska senatorn Lindsey Graham, som leder en av de fyra undersökningarna kring Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet, begärt detta.

Trump har blivit hårt kritiserad för att inte vilja lämna ut sina skattedeklarationer. Något som i princip alla tider presidenter har gjort.

Trump själv försvarar det med att han är under revisionsgranskning.

Skrutit om lite skatt

Trump har tidigare även skrutit om att han ansträngt sig för att betala så lite skatt som möjligt med hänvisning till att han är ”för smart för det”.

I mitten på mars meddelade dock tv-kanalen MSNBC att man kommit över delar av Trumps skattedeklaration från 2005.

Där framgår det att Trump tjänade 150 miljoner dollar – och gjorde en avskrivning på 100 miljoner för att minska den federal skatten.

ARTIKELN HANDLAR OM