Hyllar busschauffören som slängde av sonen

Publicerad 2017-01-29

Efter att vissa i skolklassen gång på gång struntat i att lyssna på busschaufförens tillsägelser så slängde chauffören ut dem.

– Det är okej att sätta gränser, säger Henrik Bergeld som hyllar agerandet.

I torsdags hade Henrik Bergelds son, som går i sjunde klass, varit på skolutflykt. Han och klassen tog bussen tillbaka till skolan men kom inte ända fram med den. Anledningen var att vissa av klasskamraterna tryckt på stoppknappen om och om igen, trots att busschauffören bett dem att sluta.

– Det är alltid någon som ska ”skoja till det” lite extra och som tryckte ändå. Då bad han alla att kliva av, säger Henrik.

Hela skolklassen fick istället gå tillbaka till skolan i Rönnäng på Tjörn, vilket var en sträcka på cirka 2 kilometer. När Henrik fick höra om händelsen av sin son blev han allt annat än upprörd. Han tycker det var helt rätt av chauffören att kasta ut klassen, därmed också hans son även om just sonen inte var den som tryckte på knappen. Hela klassen var kanske inte delaktig men de sa inte heller ifrån, menar Henrik.

– Är min son inblandad så ska det markeras.

”De måste lära sig”

Henrik hyllar busschaufförens agerande i ett Facebookinlägg och flera håller med honom och tycker att chauffören agerat rätt.

En stor eloge till busschauffören som i går vid kl.11 slängde av en hel skolklass, efter att ha varnat dem minst en gång, då de inte uppförde sig ordentligt på resan från Skärhamn och fick gå sista 2 km tillbaka till skolan. Det visar på civilkurage och du är från denna dag min hjälte. Med vänlig hälsning, pappa till en son som fick sig en skön promenad” skriver han i inlägget.

– Jag ville lyfta den här chauffören, så han inte går hemma och tänker att ”det här kanske var dumt gjort”. Jag kände att chauffören kunde få kredd för det här, det är okej att sätta gränser, säger han.

Han tycker att busschaufförer får oförtjänt med kritik när de säger ifrån. Generellt tycker han att det är ett samhällsproblem, att vissa vuxna inte vågar säga ifrån yngre.

– Vissa lärare vågar inte ens titta på elever idag, det är helt horribelt. De måste lära sig vad som är rätt och fel.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln