Kvinna räddades av ”fickringning” – man misstänkt för mordförsök

Bekant larmade polisen efter telefonsamtal

NYHETER

En man i 50-årsåldern är anhållen, misstänkt för att ha försökt slå ihjäl en kvinna. Hon räddades – tack vara en ”fickringning”.

Mannen var så pass våldsam att polisen tvingades gripa in med våld för att stoppa misshandeln.

– Omständigheterna i det här gör att man bedömer det som försök till dråp alternativt försök till mord, säger Mathias Borin, RLC-befäl på polisens regionledningscentral, till ST.

Foto: Gobiten.se

Det var vid 11-tiden på torsdagen som polisen fick larm om en nödsituation efter en ”fickringing”. En kvinna hade ringt till en bekant, som anade att något inte stod rätt till och kontaktade polisen.

– En kvinna ringde in efter att ha fått ett telefonsamtal, en fickringning från en bekant, där det tydde på att kvinnan var i nöd, säger Mathias Borin, RLC-befäl på polisens regionledningscentral, till ST.

Enligt SVT Nyheter hade kvinnan som utsattes för misshandeln lyckats ringa upp med telefonen i fickan och i bakgrunden hade det hörts oväsen och en kvinna som skrek ”Nej sluta, nej sluta!”.

Pågående misshandel

Flera patruller ryckte ut till en adress i centrala Sundsvall där de möttes av en pågående misshandel.

En man höll på att misshandla en kvinna och polisen tvingas ingripa med våld för att stoppa honom.

Mannen, som är i 50-årsåldern, greps misstänkt för mordförsök.

– Vi fick avbryta misshandeln med våld. Omständigheterna i det här gör att man bedömer det som försök till dråp alternativt försök till mord, säger Mathias Borin till ST.

Mannen skadas

Den misstänkte gärningsmannen skadades i samband med gripandet och fördes till sjukhus med ambulans. Hur allvarliga skadorna är vill polisen inte kommentera.

– I samband med gripandet så uppstår en händelse som gör att den misstänkte måste föras till sjukhus, säger Veronica Andersson, gruppchef på avdelningen för grova brott, till SVT Nyheter.

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och kvinnan undersöktes av ambulanspersonal, men var inte i behov av vård, enligt polisens hemsida.

Klockan 14.30 på eftermiddagen anhölls mannen, enligt ST.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall