Isabelle lurades av barnvagnsbedragerska

avMalin Wigen

Isabelle Cermann swishade över en summa för tillbehören till barnvagnen. Men paketet kom aldrig. Snart uppdagades att hon blivit lurad – och att hon inte var ensam om det, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

– Vad jag vet så har folk drabbats från sommaren 2016, säger Isabelle till Aftonbladet.

Foto: Isabelle Cermann/TT
Isabelle är en av de som lurats av samma bedragerska.

Isabelle Cermann, 26, la ut en annons i några köp- och säljsidor på Facebook om att hon ville köpa handtagsskydd till sin barnvagn. En kvinna skickade ett meddelande till henne och bifogade en bild på ett set med skydden som Isabelle efterfrågade.

– Jag swishade pengar till henne och även extrapengar för att få spårbart paket för att vara säker på att jag skulle få sakerna.

Kvinnan påstod att hon skickat sakerna och dagarna gick – men Isabelle fick varken bekräftelse på att paketet var skickat eller själva paketet. Det gick några dagar, till slut tog Isabelle kontakt med säljaren igen som inte svarade.

– Så efter några dagar till sa jag att jag ville ha pengarna tillbaka. Men hon kom bara med bortförklaringar.

Flera har blivit utsatta

Isabelle polisanmälde direkt och skrev på köp- och säljsidorna att hon blivit bedragen. Då uppdagades det att flera blivit utsatta, några av dem har Skaraborgs Läns Tidning pratat med. Tillsammans ska det handla om tusentals kronor.

– Nu när jag pratat med de andra tjejerna som blivit bedragna har de också gjort polisanmälningar. Vad jag vet så har folk drabbats från sommaren 2016, säger Isabelle.

Hon kontaktade även kvinnans pappa som visste om detta beteende. Efter deras samtal swishade kvinnan tillbaka pengarna och bad Isabelle att ta bort de varnande Facebookinläggen om henne. Något Isabelle inte vill då flera har drabbats.

– För mig handlade det bara om 250 kronor. Men det var ändå ”fan jag har blivit bedragen”. Det är hemskt att folk ska göra så.

Isabelle hoppas att flera anmäler.

– Om flera anmäler så måste polisen göra någonting, hon ska inte komma undan med detta.

Jeanette Arvidsson på Falköpingspolisen bekräftar att det kommit in anmälningar mot den aktuella kvinna, de flesta handlar om bedrägeri, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bedrägeri