Mystiska fynden i Las Vegas som polisen inte kan förklara

avOskar Forsberg

NYHETER

Polisen i Las Vegas, som utreder massmordet och gärningsmannen Stephen Paddock, har gjort flera mystiska fynd.

Bland annat har man hittat en mobilladdare som inte passar till någon av mördarens telefoner.

Utredningen tydde också på att en okänd person kan ha varit i Paddocks hotellrum – en uppgift som polisen senare bedömt som mindre trolig.

En lapp som hittades i hotellrummet fortsätter också att gäcka utredarna.

1 av 5 | Foto: CNN
En lapp syns på bordet i Stephen Paddocks rum.

Det var i söndags kväll lokal tid som Stephen Paddock, 64, öppnade eld från sitt hotellrum på 32:a våningen. Paddock sköt mot en stor folksamling på en konsert som ägde rum på en utomhusscen mittemot hotellet.

Paddock, som var hemmahörande i en liten ort utanför Las Vegas, hittades senare död på sitt rum.

Mobilladdare

Las Vegas-polisen, som utreder masskjutningen, har tidigare uppgett att man inte misstänker någon annan person än 64-årige Paddock.

Man har emellertid gjort två mystiska fynd i mordutredningen. Det rapporterar NBC News.

Den första upptäckten är en mobilladdare som anträffades i Paddocks hotellrum. Laddaren passar inte till någon av gärningsmannens mobiler och utredarna kan inte förklara hur den hamnat där.

Ytterligare en person?

Utöver mobilladdaren har polisen gått i genom övervakningsfilmer och data från hotellet. Där fann man att någon person använt ett nyckelkort och gått in i Paddocks rum strax efter att mördarens bil lämnat hotellet.

Polisen uppger för NBC News att det kan finnas flera tänkbara förklaringar, men att man nu ska gå till botten med upptäckterna och försöka få klarhet i hur allt hänger ihop.

På en presskonferens i Las Vegas under fredag kväll, svensk tid, uppgav biträdande polischef Kevin McMahill att man i nuläget inte tror att någon annan person har varit i mördarens rum. Samtidigt arbetar polisen brett vilket, enligt McMahill, betyder att man i nuläget inte utesluter något.

Man är emellertid säker på att ingen annan person har skjutit in i folkmassan.

Lapp med siffror

Utredarna har också gått igenom Paddocks ekonomi. Mördaren ska, enligt polisen, varit en lyckosam kasinobesökare.

Under 2015 ska han ha dragit in omkring fem miljoner dollar på spel.

Lappen som anträffades i hotellrummet förbryllar också polisen. På pappret, som låg på ett bord i rummet och syns på en av bilderna som läckt från polismyndigheten, ska någon ha skrivit siffror och utredarna försöker lista ut vad de innebär, enligt NBC News.

Oklart motiv

IS propagandaorgan Amaq uppgav tidigt att terrorsekten tog på sig dådet och att den misstänkte skytten hade konverterat till islam. Något som avfärdades av FBI då man inte hittat några kopplingar till terrorism.

Något motiv för skjutningen är ännu inte bekräftat. Las Vegas polisen efterlyser nu tips från allmänheten rörande möjliga motiv.

58 människor dog och nästan 500 skadades i attentatet.

Polisen har hittat 47 olika skjutvapen som man kopplar till Stephen Paddock.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Sorg i Las Vegas.
5 dödligaste masskjutningarna i USA 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM