Flera skadade i misstänkt terrordåd i Edmonton

NYHETER

Först körde mannen på en polisman utanför en fotbollsarena i Edmonton, Kanada. Sedan gick han till attack mot polisen med en kniv.

Under jakten som följde skadades flera personer.

Mannen uppges ha haft en IS-flagga i bilen. Händelserna utreds som ett misstänkt terrordåd.

Kaotiska scener utspelade sig i staden Edmonton under lördagsnatten, svensk tid. Det började med att en man kom körande till en arena där en match i den kanadensiska fotbollsligan pågick. Mannen rammade en avspärrning, och körde på en polis. Därefter gick han ut ur bilen och högg polisen med en kniv. Sedan flydde mannen därifrån.

Hade IS-flagga i bilen

Efter några timmar körde mannen ifrån en poliskontroll med en flyttbil. Flera polisbilar tog upp jakten. Med dem efter sig försökte han köra på människor som befann sig på trottoarer. Fyra personer skadades innan flyttbilen voltade och mannen kunde gripas.

CTV News rapporterar att en flagga med en av terrorsekten IS symboler på setts i bilen. Polisen utreder det inträffade som en terrorattack.

Misstänkt i 30-årsåldern

I bilen som användes vid arenan hittade polisen identitetshandlingar tillhörande en man i 30-årsåldern. Enligt utredarna tyder det mesta på att han agerat ensam.

Den påkörde polisen uppges inte vara livshotande skadad. Inga detaljer är kända angående skadeläget för de fyra andra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Terrorism

Kanada