Tv-chefen sparkas – kände inte ”sympati för offren”

avJoakim Magnå

Hayley Geftman-Gold, vice vd för tv-bolaget CBS, sa efter masskjutningen i Las Vegas att hon inte kände någon sympati för offren eftersom ”countryfans ofta är republikanska skjutvapenvurmare”.

Bolaget sparkar henne med omedelbar verkan.

Toppadvokaten och tv-chefens känslor svallade efter söndagens massaker som skördade 58 människoliv.

I en konversation på Facebook skrev Hayley Geftman-Gold att hon inte kände ”sympati för offren” eftersom ”countryfans ofta är republikanska skjutvapenvurmare”. Hon skrev även att hon inte heller den här gången hade någon förhoppning om att republikanerna ”skulle göra det rätta” – i en referens till Sandy Hook-skjutningen 2012 då barn mördades.

CBS meddelade i måndags att Hayley Geftman-Gold avskedas på grund av sina ”djupt oacceptabla” uttalanden.

”Den här personen, som jobbade hos oss i ungefär ett år, har brutit mot bolagets värderingar och är inte längre en del av CBS”, sa bolaget i ett uttalande, enligt Washington Post.

”Uppriktigt ångerfull”

Geftman-Gold har sedan dess bett om ursäkt för sina ord och säger att hon är ”uppriktigt ångerfull”.

”Jag ber om ursäkt för att ha förminskat betydelsen av alla de liv som drabbats av Stephen Paddocks terrorism”, säger hon, enligt Fox News.

”Mina skamliga kommentarer reflekterar inte värderingarna hos min tidigare arbetsgivare, mina kolleger, familj och vänner. Inte heller återspeglar kommentarerna mina egentliga värderingar”, fortsätter hon.

ARTIKELN HANDLAR OM